VoetbalSchoolKleinBrabant - Bjorn Vleminckx

"Onzen Bjorn” is ooit hier achter den hoek gestart, om vervolgens via KSV Bornem door te groeien naar KSK Beveren. Daar kreeg hij van toenmalig trainer Herman Helleputte zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau en mocht in 2004 invallen tijdens de finale van de beker van België.

Nadien vertrok Bjorn naar tweedeklasser KV Oostende waar hij na interesse van verscheidene Clubs in 2006 toch koos voor reeksgenoot KV Mechelen.

Een meer dan goede keuze bleek achteraf …. want Bij KV werd Bjorn één van de sterkhouders in het elftal van Peter Maes … meer nog … met zijn 16 doelpunten zorgde hij er mede voor dat Mechelen via de eindronde promotie kon afdwingen naar eerste klasse.

Bjorn en Mechelen deden het in eerste klasse meer dan behoorlijk waardoor de Witte van Puurs de aandacht kreeg van oa. Standard Luik, AA Gent, Karlsruher SC, FC Utrecht en N.E.C. ….

Hij tekende voor vier seizoenen voor N.E.C. en kreeg daar Patrick Kluivert als assistent coach toegewezen … wat resulteerde in enkele hattricks en ….. het aanvoeren van de topschuttersstand in Nederland met 23 doelpunten …. De vorige Belg die dat lukte was Luc Nilis …. En dat is al een tijdje geleden … Qua referentie kan dit tellen …

Na een mindere periode bij Blauw - Zwart waar hij door de toenmalige fantastische trainer niet echt een faire kans heeft gekregen speelt Bjorn nu bij Kayseri Erciyesspor in Turkije .…. En we zijn er zeker van dat hij na een beetje aanpassen ook daar weer de weg naar de goal gaat vinden …

Telkens Bjorn tijd heeft komt hij een kijkje nemen op VSKB om een balletje te trappen, om onze sterspelers te motiveren, of gewoon om met onze jongens op de foto te gaan en een handtekening uit te delen …

KeeperSchoolKleinBrabant - Geert De Vlieger

Geert De Vlieger werd als tiener door SK Beveren, dat toen bekend was door zijn sterke jeugdwerking, weggeplukt bij Eendracht Sint-Gillis.

Op zijn 18de stak hij al de neus aan het venster, maar diende te wachten tot Filip De Wilde, en daarna Dirk Rosez plaats zouden ruimen. De jonge belofte maakte de reputatie van Beveren als kweekvijver voor topkeepers helemaal waar. Van Beveren trok hij in 1995 naar Anderlecht, waar hij de strijd om de basisplaats won van Frédéric Herpoel.

Na een tussenstop in Harelbeke, een kleine rentree in het Astridpark belande hij bij het Nederlands Willem II waar hij de absolute drager van het elftal werd. Tegelijkertijd was Geert publiekslieveling en A-International bij het Belgische elftal.

Vervolgens speelde Geert nog voor Manchester City, Zulte Waregem en Club Brugge …. Bij die laatste was hij bepalend voor de opmars van Stijn Stijnen en de ideale vervanger wanneer deze geblesseerd was

Geert heeft bij de nationale ploeg 43 caps verzameld … was de belangrijkste pion in de kwalificatie van de rode duivels voor het WK van 2002.

Wij zijn dan ook apetrots dat Geert zich geëngageerd heeft om Peter te worden van onze Keeperschool, waar hij ondanks zijn drukke agenda, er toch in slaagt om af en toe te komen kijken naar ons talent.