VSKB

VoetbalSchoolKleinBrabant
KeeperSchoolKleinBrabant

is een onafhankelijke organisatie die zowel jongens als meisjes tussen 6 en 16 jaar persoonlijk tracht te begeleiden tijdens hun voetbalcarrière.

Het initiatief is eind 2007 genomen door enkele mensen die een enorme passie voor voetbal hebben.

Personen die de werking van VSKB in goede banen leiden:

Andy Saey (voorzitter)

Alain Sleebus (penningmeester)

Jo Van den Mooter (bestuurslid)

Bart De Pauw (bestuurslid)

Koen Aps (public relations)

Edwin Bursens (secretaris / website & ledenbestand)

Bart De Strooper (bestuurslid)

Het belangrijkste element van ons project is natuurlijk weggelegd voor de echte voetbalkenners, kortom mensen met een jarenlange voetbalervaring.

Belangrijke pionnen zijn Kenneth Vandermeulen en Geert Peleman die steeds in samenspraak met ons team van ervaren en gediplomeerde trainers alle trainingen tot in de perfectie trachten voor te bereiden.

Een absolute vereiste om te kunnen deelnemen aan onze trainingen is dat de speler in kwestie aangesloten is bij een club en ingeschreven bij een Voetbalbond (vb. Koninklijke Belgische Voetbalbond, Koninklijke Vlaamse Voetbalbond).

Het doel van onze school is immers louter gebaseerd op het individueel verbeteren van onze jonge voetballers op gebied van bal- en looptechniek.

De spelers worden in eerste instantie ingedeeld volgens leeftijd. Mocht het niveau van de speler niet in de groep passen wordt hij/zij in een voor hem/haar aangepaste groep geplaatst.

Via trainingen en stages, onder leiding van onze gediplomeerde trainers, trachten wij deze jonge spelers en speelsters individueel technisch en tactisch op een hoger niveau te brengen.

Dit is de ideale voorbereiding op de verdere uitbouw van een mogelijke carrière.

Tijdens de trainingen komen de verschillende deelaspecten aan bod waaronder: looptraining, coördinatie, techniek, spelinzicht, kracht, ...

Deze trainingen zijn uitgewerkt volgens een uniek doorschuifsysteem waarbij alle deelaspecten van het spel aan bod komen.

De spelers worden individueel geëvalueerd door de oefenmeesters en er wordt 2x per seizoen een evaluatierapport uitgereikt.

Wij beschikken over alle materiaal en een uitstekende infrastructuur om het voor elke speler aangenaam te maken en in een ontspannen sfeer te komen trainen.

De trainingssessies gaan volgens een uitgewerkte kalender, die rekening houdt met de vakantiedagen, door op de terreinen van Sporting Tisselt. Wij benadrukken wel dat VSKB een volledig onafhankelijke voetbalschool is die geen enkele directe banden heeft met eender welke club en volledig onafhankelijk functioneert.